Seminar 2015


Dit jaar is het honderd jaar geleden dat Willem Marinus Dudok (1884-1974) in Hilversum kwam werken. De gemeente Hilversum heeft daarom 2015 tot Dudokjaar uitgeroepen. Op vrijdag 16 oktober 2015 organiseerde stichting Docomomo Nederland in samenwerking met de Gemeente Hilversum een seminar over het werk van deze veelzijdige architect en stedenbouwkundige.

Het seminar vond plaats in het Raadhuis in Hilversum dat als het belangrijkste werk van Dudok wordt beschouwd. Dudok heeft als gemeentearchitect een breed scala aan gebouwen gerealiseerd, waaronder scholen, begraafplaatsen en sport- en recreatiegebouwen. Met zijn eigen architectenbureau realiseerde hij ook projecten buiten Hilversum.

Vele generaties architecten raakten geïnspireerd door zijn architectuur. Het werd daarom tijd om, 100 jaar later, te reflecteren op Dudok’s oeuvre. Aan de hand van verschillende invalshoeken is de veelzijdigheid vanhet werk en van zijn navolgers beschouwd.

Tijdens het seminar is de bijbehorende publicatie uitgereikt. De publicatie is nu ook te verkrijgen bij de reguliere (internet)boekhandel. Zie bijvoorbeeld: http://www.bol.com/nl/p/het-werk-van-dudok-100-jaar-betekenis/9200000050458590/
Publicaties van voorgaande jaren zijn ook te bestellen of te downloaden, zie Publicaties in het menu.