Eco.mo.mo: hoe duurzaam is modern erfgoed?

Docomomo Nederland creëert een nieuw platvorm waar ontwerpers, planners en academici kennis kunnen uitwisselen: een jaarlijks seminar en de uitgave van een bijbehorend boekwerk rond het thema.

 

Seminar 23 april 2010

Docomomo stelt de conflictueuze relatie tussen modern erfgoed en duurzaamheid aan de orde. De noodzaak tot verduurzaamheid is onomstreden. Restauratie, renovatie en herbestemming van modern erfgoed vragen echter om specifieke technieken en onorthodoxe werkwijzen, maar zeker ook inzicht in de aspiraties van de architecten van de Moderne Beweging. Als het om duurzaamheid gaat, lijkt het moderne bouwen het af te leggen tegen de traditionele bouwwerken. De erfenis van de Moderne Beweging is niet duurzaam op het gebied van energiegebruik, niet duurzaam op het gebied van materiaaltoepassing en repareerbaarheid en niet altijd duurzaam op het gebied van aanpasbaarheid en langdurig gebruik. Duurzaamheid en modern erfgoed lijken daarom tegenstrijdig. Maar is dat zo?

Het seminar vond plaats op 23 april 2010 op de TUDelft, rMIT. 

De publicatie is via de boekhandel verkrijgbaar vioa onderstaande link:http://www.bol.com/nl/s/algemeen/zoekresultaten/Ntt/ecomomo/N/0/search/true/searchType/qck/sc/media_all/index.html?_requestid=110265

 

Download: