Temp.mo.mo: Tijdelijk gebruik van Modern erfgoed, bedreiging of zegen?

Op 19 oktober 2012 organiseerde Docomomo in samenwerking met rMIT haar derde jaarlijkse seminar op de faculteit Bouwkunde in Delft.

 

Tijdens het seminar werd ingegaan op de problematiek van instandhouding van waardevol gebouwd cultureel erfgoed in de context van de huidige economische en politieke situatie. Er werd specifiek gekeken naar ‘tijdelijk gebruik’ van Modern Erfgoed. Is het een zegen dat het tijdelijk gebruik van dit erfgoed, door de minder strenge toepassing van allerlei regels, wordt aangemoedigd? Of is het juist een bedreiging die het object wellicht nooit meer te boven komt?

Aan de hand van praktijkvoorbeelden, theoretische bespiegelingen en ontwikkel strategieën werd door architecten, ontwikkelaars en monumentenzorgers ingegaan op de voor- en nadelen van tijdelijk gebruik. De sprekers waren Carolien Schippers (RVOB), Arno Boon (BOEi), Jan Jongert (2012 architecten) en Jacqueline von Santen (RCE). Na de presentaties debateerden Jean-Baptiste Benraad (Het TransformatieTeam), Maarten van Tuijl (Temp.architecture), Harry Boekwijt (gemeente 's-Hertogenbosch) en Bart Stuart (Buro Spelen) onder leiding van architect Joep Mol onderling en met de seminar-deelnemers over het onderwerp.

De publicatie is via de boekhandel verkrijgbaar via de volgende link: http://www.bol.com/nl/s/algemeen/zoekresultaten/Ntt/tempmomo/N/0/search/true/searchType/qck/sc/media_all/index.html?_requestid=109489

 

Download: